“Wanneer iemand met het juiste profiel voorbij komt, is het een kwestie van gelijk arresteren”

27 maart 2024
Neem contact opTerug naar blogoverzicht

“Wanneer iemand met het juiste profiel voorbij komt, is het een kwestie van gelijk arresteren”

Bertil Droste, zorgmanager bij ’s Heeren Loo in Bedum en Delfzijl

De ziekenhuiszorg, ouderenzorg of gehandicaptenzorg: ieder zorgdomein vraagt om zorgprofessionals die naast de juiste vaardigheden ook beschikken over een passend persoonlijkheidsprofiel. Dat geldt zeker voor de zorg voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Bij ’s Heerenloo in Bedum en Delfzijl weten ze als geen ander hoe lastig het kan zijn om deze specifieke zorgprofessionals te vinden. Collega’s die naast de juiste skills ook hun mannetje staan als dat nodig is. Daarbij komt de zoekkracht van Daad goed van pas.

Iemand aannemen als er geen vacature is. Bertil Droste, zorgmanager bij zorgorganisatie ’s Heeren Loo in Bedum en Delfzijl, doet het regelmatig. “Als organisatie richten wij ons op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij ons wonen en werken onder andere mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Deze mensen kunnen ernstig verbaal en fysiek gedrag laten zien. Dat kan behoorlijk impact maken op medewerkers. Niet iedere collega is hiervoor in de wieg gelegd. Het maakt dat we zorgprofessionals zoeken die weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Wanneer we iemand met het juiste profiel voorbij zien komen, is het een kwestie van gelijk arresteren”, knipoogt hij.

Investeren in het team

Een krachtig team is onmisbaar in de zorg voor deze MVG-doelgroep, weet Bertil. “Structuur en vaste gezichten zijn essentieel voor onze cliënten. Zij gedijen het beste bij rust en regelmaat. Vertrouwen en hechting zijn daarbij cruciaal. Vandaar dat we investeren in een stabiel en hecht team. De afgelopen jaren is er gelukkig weinig verloop geweest. Maar we zijn altijd alert op nieuwe collega’s die uit het juiste hout zijn gesneden om de gelederen te versterken. Zo borgen we de continuïteit van onze zorg, ook op de langere termijn.”

Keuze voor vastigheid

Om deze specifieke kandidaten te vinden, maakt ’s Heeren Loo onder andere gebruik van de diensten van Daad. “Zeker in de beginfase was het aftasten en afstemmen wat voor type medewerkers wij precies zoeken”, legt Bertil uit. “Maar Diede van Daad had al snel door wat onze wensen zijn. In december 2022 stelde ze een uitstekende kandidaat aan ons voor. Inmiddels heeft deze dame een vast contract bij ons. Zo staan wij in de wedstrijd: we zoeken geen tijdelijke interim-collega’s. Wanneer er een klik is, staat daar een vast dienstverband tegenover.”

“Wanneer er een klik is, staat daar een vast dienstverband tegenover”

Uitzonderlijke voelsprieten

Aangezien er niet dagelijks mensen met het juiste profiel voorbij komen op de arbeidsmarkt, heeft Bertil met Daad de afspraak gemaakt dat Diede op ieder moment een geschikte kandidaat mag voorstellen, ongeacht of er wel of geen bijpassende vacature openstaat. “Het liefst maken we kennis met zorgprofessionals die minimaal drie jaar werkervaring hebben met onze doelgroep. Met andere woorden: iemand die weet waar hij of zij aan begint. Maar onlangs kwam Diede met een verrassend jonge kandidaat die niet aan deze criteria voldoet, maar toch zeer geschikt blijkt te zijn. Dat is de kracht van Diede: zij voelt als geen ander aan wie we zoeken. Dat is best uniek: zulke uitzonderlijke voelsprieten.”

Neem gerust contact met Daad op om jouw wensen voor het invullen van vacatures binnen jouw organisatie te bespreken.

Benieuwd naar jouw kansen in de zorg? Neem gerust contact met Daad op.

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Wij vinden het belangrijk dat jij een passie voor zorg hebt. Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Vacatures

Op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk hier de vacatures!

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Contact

Adres

Lavendelheide 7-1
9202 PD Drachten