"De hulp van Daad betaalt zich dubbel en dwars terug"

17 februari 2023
Neem contact opTerug naar blogoverzicht

“Ik zoek mensen die écht zijn”

Anja Postma, eigenaar zorgorganisatie Kijk Vooruit

In 2017 startte Anja Postma (33) met zorgorganisatie Kijk Vooruit. Van tweepitter groeide de organisatie in zes jaar tijd uit tot een club met inmiddels veertien zorgprofessionals aan boord. Om deze snelle personeelsuitbreiding bij te kunnen benen, schakelde Anja de hulp in van Daad. “De kracht van Daad is het grote netwerk en de uitstekende voelsprieten.”

“Kijk Vooruit biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek. We zijn vooral actief in de jeugdzorg en WMO. In zes jaar tijd zijn we behoorlijk gegroeid. Waar we in 2017 met z’n tweeën begonnen, telt ons team inmiddels veertien collega’s. Een hecht team, dat gestaag doorgroeit.”

“Toen we onze intrek namen in het bedrijfspand aan de Lavendelheide in Drachten, ontmoette ik Julian op de gang. Tijdens dit kennismakingsgesprek heeft hij goed opgelet, want al snel nam zijn collega contact met me op toen ik een vacature voor een nieuwe collega op social media zette. Die alertheid is Julians sterke punt, weet ik inmiddels. Hij weet razendsnel op onze vragen in te spelen.”

“Bij het zoeken naar nieuwe collega’s speelt mijn intuïtie een belangrijke rol. De eerste klik met iemand moet goed zijn. Waar ‘m dat precies in zit, vind ik lastig te omschrijven. Ik merk het vaak al wanneer iemand binnenkomt. Het was voor mij dan ook best moeilijk om de regie uit handen te geven. De krappe arbeidsmarkt maakt het echter steeds lastiger om zonder hulp de juiste mensen te zoeken. Daad is daarom voor ons een uitkomst.”

“Sinds onze kennismaking heeft Diede ons geholpen met het invullen van nieuwe vacatures. Inmiddels werken er twee zorgprofessionals op detacheringsbasis via Daad bij ons. Ik merk dat zij net zo secuur te werk gaat als ikzelf. Ik ben op zoek naar nieuwe collega’s die proactief zijn, alleen op pad kunnen, maar tegelijkertijd ook echte teamplayers zijn. Maar bovenaan staat dat iemand eerlijk en transparant is. Ik zoek mensen die écht zijn.”

“Door regelmatig een kop koffie met elkaar te drinken, leert Diede onze organisatie steeds beter kennen. Daardoor voelt ze goed aan wie binnen ons team zou passen en wie niet. Dat korte lijntje als ‘buren’ is erg fijn. Onlangs hadden we op korte termijn iemand nodig. Door haar netwerk aan te boren, wist Diede ons in no time uit de brand te helpen.”

“Als ik zou willen zou Diede me nog veel meer HR-taken uit handen kunnen nemen. Maar ik kies er bewust voor om de functioneringsgesprekken met collega’s zelf te blijven voeren. Vanaf de zijlijn denkt Diede met me mee over praktische zaken. Die hulp is erg prettig. Zo houd ik zelf de controle, maar kan ik altijd op haar kennis en kunde terugvallen. Eigen regie, maar altijd met een back-up. Precies de ondersteuning die wij onze cliënten zelf ook bieden.”

Neem gerust contact op met Daad om jouw wensen voor hulp bij het invullen van vacatures in de zorg te bespreken.

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Wij vinden het belangrijk dat jij een passie voor zorg hebt. Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Vacatures

Op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk hier de vacatures!

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Contact

Adres

Lavendelheide 7-1
9202 PD Drachten