"De hulp van Daad betaalt zich dubbel en dwars terug"

10 oktober 2022
Neem contact opTerug naar blogoverzicht

“Gelukkig naar je werk gaan, is het allerbelangrijkste”

Agnetha Jutte, verpleegkundige bij woonzorgcentrum De Hofwijck in Leeuwarden

In december 2019 schoof verpleegkundige Agnetha Jutte voor het eerst aan tafel bij Daad voor een kopje koffie en een kennismakingsgesprek. Het was het begin van een bijzondere speurtocht naar haar ideale werkplek. Deze vond ze uiteindelijk bij woonzorgcentrum De Hofwijck in Leeuwarden. “Een fijne werkplek, dicht bij huis en met lieve mensen om me heen. Missie geslaagd dus!”

“Het is inmiddels al weer drie jaar geleden dat ik via LinkedIn een berichtje kreeg van Julian van Daad. Mijn LinkedIn-profiel sprak hem aan, schreef hij. En of ik eens een kopje koffie met hem wilde drinken om mijn carrièreplannen te bespreken. Ik was enorm verrast en tegelijkertijd ook nieuwsgierig. In die periode was ik toe aan een nieuwe uitdaging in mijn werk. Julians berichtje kwam exact op het juiste moment.”
 

Koffie met een goede bekende

“Tijdens dat eerste gesprek raakten we aan de praat en voelde het gelijk vertrouwd. Het was alsof ik een kop koffie dronk met een goede bekende. Ik heb open en eerlijk verteld dat ik op zoek was naar een werkplek waar ik langere tijd met dezelfde cliënten of bewoners mocht werken. Maar belangrijker nog: ik zocht een plek waar ik mezelf kon zijn en me op mijn gemak zou voelen. Met dat wensenlijstje is Julian op zoek gegaan.”

“Ik zocht een werkplek waar ik mezelf kon zijn”

“In no time had hij een gesprek voor me geregeld bij De Zonnehuisgroep in Zuidhorn. Met veel plezier heb ik hier een jaar gewerkt en kreeg ik een vast contract aangeboden. Ondanks de fijne werksfeer brak de lange reistijd naar Zuidhorn me op. Alsof Julian een zesde zintuig had, belde hij me op dat moment op met de vraag of hij iets voor me kon betekenen. Samen hebben we opnieuw mijn wensenlijstje besproken, dit keer aangevuld met de wens voor een werkplek dichter bij huis.”
 

Wensen afvinken

“Via Daad werk ik voorgesteld aan Palet, binnen een week had ik een gesprek bij woonzorgcentrum De Hofwijck in Leeuwarden en een week later was ik al ingeroosterd. Bijna op fietsafstand van mijn woonplaats. En belangrijker nog: een heerlijke werkplek waar ik me vanaf dag één thuis voel. Ik werk op de somatische afdeling, met een vaste groep bewoners die ik inmiddels door en door ken. Daarmee kan ik al mijn wensen afvinken: dicht bij huis, vaste bewoners en een fijne werkomgeving. En inmiddels een vast contract. Missie geslaagd dus!”

“De contractbespreking is niet mijn ding,
dat laat ik met een gerust hart aan Daad over”

“Had me drie jaar geleden gevraagd of ik in contact wilde komen met een uitzendbureau in de zorg, en ik had gegarandeerd mijn hoofd geschud. Ik zette altijd mijn vraagtekens bij dat soort bedrijven. Maar bij Daad voelde het vanaf het eerste moment anders. Vertrouwd, bekend, eerlijk. Ik ben ontzettend blij met de hulp van Julian. Hij regelt achter de schermen alles wat er komt kijken bij een nieuwe baan. Van het maken van de eerste afspraak tot de contractgesprekken. Stuk voor stuk zaken waar ik zelf niets mee heb. Des te fijner is het dat ik deze dingen met een gerust hart aan hem kan overlaten.”
 

Zet die stap

“Voor wie twijfelt over een nieuwe baan of simpelweg niet meer op de juiste plek zit, heb ik maar één advies. Zet die stap, samen met Daad. Ontdek wat jullie voor elkaar kunnen betekenen en wees eerlijk en open over je wensen. Want gelukkig naar je werk gaan, is het allerbelangrijkste. Dat weet ik inmiddels uit eigen ervaring.”

Neem gerust contact op met Daad om jouw toekomstige uitdagingen, wensen en kansen in de zorg te bespreken.

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Wij vinden het belangrijk dat jij een passie voor zorg hebt. Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Vacatures

Op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk hier de vacatures!

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Contact

Adres

Lavendelheide 7-1
9202 PD Drachten