“Durf voor jezelf te kiezen”

9 mei 2023
Neem contact opTerug naar blogoverzicht

“Durf voor jezelf te kiezen”

Melvin Kooistra, persoonlijk begeleider bij Cosis
Op maandag 1 mei ging de vlag uit bij Melvin Kooistra (30). Op de ‘Dag van de Arbeid’ ondertekende hij een vast contract bij zorgorganisatie Cosis in Roden. Melvin leerde zijn nieuwe werkgever kennen via Diede van Daad. Een schot in de roos, zo bleek al snel. “Bij Cosis staat het belang van de cliënt altijd voorop. Dat is precies hoe goede zorg volgens mij moet zijn.”

“Na het behalen van mijn hbo-diploma Social Work kon ik gelijk aan de slag als persoonlijk begeleider bij een zorgorganisatie. Dat was flink aanpoten, maar ik genoot van iedere dag. Helaas ging deze organisatie failliet en werden we overgenomen. Plotseling had ik een breed palet aan cliënten onder mijn hoede. Van WMO- en welzijnscliënten tot mensen in de forensische zorg. Een combinatie die behoorlijk lastig bleek om te combineren.”

“Achter de schermen was de basis bij mijn nieuwe werkgever niet op orde. Dat zorgde ervoor dat we in de praktijk tegen struikelblokken aanliepen. Stukje bij beetje raakte ik mijn werkplezier kwijt. Totdat er niets anders opzat dan stoppen. En toen kwam de grote vraag: wat wil ik nu?”

“Alsof Diede bij Daad mijn vraag kon horen, ging tot mijn eigen verbazing de telefoon een paar dagen later. Of ik een kopje koffie wilde drinken. Tijdens ons eerste gesprek heb ik mijn verhaal gedaan. Het voelde fijn om open en eerlijk te kunnen zijn over mijn verwachtingen en teleurstellingen in de zorg. Op basis van dit eerste gesprek vroeg Diede of ik wilde nadenken over een baan als begeleider bij Cosis. Haar verhaal prikkelde mijn nieuwsgierigheid.”

“Het gevoel van Diede bleek 100% te kloppen”

“Thuis ben ik me gaan inlezen in wie Cosis is en wat ze doen. Hun missie om de belangen van de cliënten altijd voorop te stellen, sprak me gelijk aan. Nadat ik Diede groen licht had gegeven om me voor te stellen bij Cosis ging het snel. Binnen twee weken zat ik op gesprek en nog geen week later had ik een nieuwe baan. Het voelde als een rollercoaster, maar wel eentje waarin ik veilig zat vastgegespt. Daar zorgde Diede wel voor. Bij iedere stap nam ze me mee. Dat voelde vertrouwd.”

“Eind juni 2022 was mijn eerste werkdag bij Cosis. Op mijn verzoek begon ik als begeleider. Even geen extra verantwoordelijkheden, maar alleen de zorg voor de cliënten. Die keuze maakte ik bewust om mijn werkplezier terug te vinden. Toen er een vacature vrijkwam voor persoonlijk begeleider werd ik al snel gepolst als mogelijke kandidaat. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. In oktober heb ik met ontzettend veel plezier de rol van persoonlijk begeleider weer opgepakt.”

“Sinds ik bij Cosis werk ga ik weer met plezier naar mijn werk”

“Bijna een jaar na mijn eerste werkdag mocht ik op maandag 1 mei 2023 mijn vaste contract bij Cosis ondertekenen. Ik zit hier helemaal op mijn plek. Het gevoel dat Diede tijdens ons eerste gesprek had van mijn wensen en droombaan bleek 100% te kloppen. Ze heeft me gekoppeld aan de perfecte organisatie, met collega’s die zorg op dezelfde wijze beleven als ik. Ik maak deel uit van een hecht team van zorgprofessionals die voor elkaar klaar staan. De bereidwilligheid van collega’s om elkaar te helpen is ongekend.”

“Sinds ik bij Cosis werk ga ik weer met plezier naar mijn werk. Ik weet hoe het is om dat werkplezier kwijt te zijn. Dat houd je niet lang vol. Dus voor iedereen die niet meer op z’n plek zit: klop eens aan bij Daad en deel je wensen. Dat betekent echt niet dat je – net als ik – binnen drie weken een nieuwe baan hebt. Die keuze is aan jou. Maar durf in ieder geval voor jezelf te kiezen.”

Neem gerust contact met Daad op om jouw toekomstige uitdagingen en kansen in de zorg te bespreken.

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Wij vinden het belangrijk dat jij een passie voor zorg hebt. Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Vacatures

Op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk hier de vacatures!

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Contact

Adres

Lavendelheide 7-1
9202 PD Drachten