"Door deze overstap via Daad is mijn werkplezier terug”

26 april 2022
Neem contact opTerug naar blogoverzicht

“Door deze overstap via Daad is mijn werkplezier terug”

Petra van der Mark, ambulant hulpverlener bij Comfortzorg

Meer dan tien jaar werkte Petra van der Mark (43) in de gehandicaptenzorg. Onlangs
maakte ze de overstap naar de jeugdzorg en specialiseerde ze zich in ambulante
gezinshulpverlening. Sinds juni 2021 werkt ze met veel plezier bij Comfortzorg, waar
ze gezinnen met een opvoedingshulpvraag ondersteunt en omgangsbegeleiding biedt. Een nieuwe uitdaging binnen de zorg waar Petra iedere dag van geniet.

“Nadat ik elf jaar in de gehandicaptenzorg had gewerkt, merkte ik dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Voor mij was duidelijk dat ik in de zorg wilde blijven werken, maar wel binnen een ander domein. Tijdens een zwangerschapsvervanging bij een andere organisatie werd ik geattendeerd op de detacheringsdiensten van Daad. ‘Wie weet kunnen zij een baan vinden die bij je wensen en interesses past’, drukte zij me op het hart. Dat advies heb ik gelukkig opgevolgd.”
“Tijdens een eerste kennismaking met Daad heb ik samen met Julian mijn wensen in kaart gebracht. Wat zou ik graag willen? Binnen welke sector wil ik werken? Met welke doelgroep wil ik aan de slag? En voor hoeveel uren? Op basis van mijn profiel is Julian gaan zoeken. Vrijwel tegelijkertijd kwamen we de vacature voor een ambulant begeleider bij Comfortzorg tegen. In goed overleg heeft Julian het eerste contact gelegd. Zo is het balletje gaan rollen.”

“De coaching tijdens de start van mijn nieuwe baan vond ik van grote toegevoegde waarde”

“Nadat Julian me had voorgesteld, heeft hij mijn CV opgestuurd. Ik mocht op gesprek komen bij Comfortzorg en ben in juni 2021 aan de slag gegaan als ambulant hulpverlener in de specialistische jeugdzorg. Ik kom bij gezinnen thuis die een opvoedingshulpvraag hebben. Daarnaast bied ik ook omgangsbegeleiding. Omdat kinderen het recht hebben contact te onderhouden met hun ouders, bestaan er omgangen. Soms is daar, om verschillende redenen, begeleiding bij nodig. Die omgangsbegeleiding bieden we bij Comfortzorg. Dit is ook een onderdeel van mijn functie.”
“Ondanks dat ik zelf de vacature bij Comfortzorg ook tegen was gekomen, heb ik bewust de hulp van Daad gevraagd. Ik heb het als zeer prettig ervaren om met iemand te kunnen sparren wanneer je bij een nieuwe organisatie komt werken. Waar loop je tegenaan bij zo’n overstap en hoe pak je dat aan? Die coaching van Julian tijdens de start van mijn nieuwe baan vond ik van grote toegevoegde waarde.”

“Ik geniet iedere dag van mijn overstap binnen de zorgwereld”

“Ik geniet iedere dag van mijn keuze om de overstap te maken binnen de zorgwereld. Aan al die zorgcollega’s die – net als ik destijds – twijfelen of ze nog op de juiste plek zitten, heb ik maar één advies. Neem geheel vrijblijvend contact op met Daad. Niet omdat je morgen al een nieuwe baan wilt, maar gewoon om je wensen en interesses op een rijtje te zetten. Bij Daad hebben ze een ontzettend breed netwerk en kunnen ze deuren voor je openen die je zelf nog niet eens kende. Het heeft mij mijn werkplezier teruggegeven.”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een carrièreswitch? Neem vrijblijvend contact met Daad op om jouw wensen en kansen in de zorg te bespreken.

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Wij vinden het belangrijk dat jij een passie voor zorg hebt. Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Vacatures

Op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk hier de vacatures!

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Contact

Adres

Lavendelheide 7-1
9202 PD Drachten