"Daad voelt haarfijn aan welke kandidaat bij ons past"

7 maart 2022
Neem contact opTerug naar blogoverzicht

“Daad voelt haarfijn aan welke kandidaat bij ons past”

Irene Haan, HR-adviseur bij Horizon begeleiding

In een aantal jaar groeide het personeelsbestand van Horizon begeleiding uit van dertig naar inmiddels negentig medewerkers. Stuk voor stuk professionals die jongeren en (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis (ASS), angststoornis of daarmee vergelijkbare problematiek begeleiden. Deze razendsnelle personeelsgroei zorgde voor heel wat vacatures. Om deze snel en adequaat in te vullen, schakelde HR-adviseur Irene Haan de hulp in van Daad. Al heel wat nieuwe collega’s vonden via Daad hun droombaan.

“Bij Horizon begeleiding bieden wij perspectief aan jongeren en (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis (ASS), angststoornis of daarmee vergelijkbare problematiek. Dat doen we door middel van begeleiding, educatie en analyse. Met de keuze voor deze specifieke doelgroep hebben we ook specifieke zorgprofessionals nodig. SKJ-geregistreerde hbo-professionals die zelf de regie pakken en affiniteit hebben met de doelgroep. Daad helpt ons om deze mensen te vinden.”

“Bij Daad weten ze precies welk type professionals bij ons past”

“Wij zoeken zorgprofessionals die weten wat ze willen en hun eigen keuzes durven maken. Die ambulant of juist op een groep willen werken. Kortom: daadkrachtige collega’s, die hun eigen persoonlijke touch willen geven aan de invulling van hun werkzaamheden. Natuurlijk werken we met een functieprofiel in onze vacatures, maar het gaat vooral om dat stukje eigenheid waarnaar we op zoek zijn. Ik vind het enorm knap dat Daad ons daarbij zo goed aanvoelt. Zij weten precies welk type professionals bij ons past.”
“Op basis van een vacaturetekst gaat Daad voor ons op zoek naar geschikte kandidaten. Een appje of een mailtje van mijn kant is genoeg, we voelen elkaar haarfijn aan. Wanneer Daad een aantal kandidaten heeft gevonden, nodigen wij ze uit voor een kennismaking. Naast de benodigde kwalificaties is voor ons vooral de persoonlijke klik belangrijk. Die moet er van beide kanten zijn. Vandaar dat wij kandidaten altijd uitnodigen om een dagje mee te lopen. Zo weten we beiden wat voor vlees we in de kuip hebben. Deze manier van kennismaken en proeven aan je toekomstige baan werkt uitstekend.”
“Sinds we zijn gestart met onze samenwerking, hebben we al heel wat nieuwe collega’s via Daad mogen verwelkomen. We starten op detacheringsbasis, waarbij collega’s een contract krijgen aangeboden bij Daad. Wanneer ze 1200 uur bij ons hebben gewerkt, gaan we het gesprek aan over de mogelijke vervolgstappen. In bijna alle gevallen bieden we iemand een contract bij Horizon begeleiding aan. Deze constructie geeft alle partijen een zekere flexibiliteit. Ons, maar ook de nieuwe collega in kwestie. Iedereen is vrij om daarna zijn of haar eigen weg te gaan.”

““Mijn advies: neem gewoon eens contact op.
Je zult versteld staan van de mogelijkheden.”

“De kracht van Daad schuilt in het directe contact. Daad is een kleinschalige organisatie, met korte lijntjes. Daardoor is er altijd maatwerk mogelijk. Daarin lijken we enorm op elkaar. Ik denk dat onze klik juist daarom zo goed is. We voelen elkaar goed aan en weten hoe belangrijk het is dat iemand past bij de sfeer en eigenheid van je organisatie. Een CV kan nog zo goed zijn, het gaat uiteindelijk om de klik.”
“Ik ben enorm blij met de ondersteuning op HR-gebied van Daad. De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid. Daad is daarbij erg behulpzaam geweest en heeft constructief meegedacht. Zij putten uit een enorm groot netwerk om de juiste kandidaten te vinden. De manuren en het netwerk die daarvoor nodig zijn, heb ik simpelweg niet tot mijn beschikking. Ik heb dan ook maar één advies voor HR-collega’s die nog twijfelen: neem gewoon eens contact op. Je zult versteld staan van de mogelijkheden.”

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Wij vinden het belangrijk dat jij een passie voor zorg hebt. Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Vacatures

Op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk hier de vacatures!

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Contact

Adres

Lavendelheide 7-1
9202 PD Drachten