Daad: Persoonlijke ontwikkeling in de zorg

24 november 2021
Neem contact opTerug naar blogoverzicht

“Zorgmedewerkers zorgen van nature beter voor een ander dan voor zichzelf”, stelt Julian Woudstra. Hij is ervan overtuigd dat meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling de uitstroom van zorgmedewerkers gaat beperken. “Wij helpen ze bij het vinden van de juiste plek.”

Als één sector op dit moment een schreeuwend tekort heeft aan goede medewerkers dan is het wel de zorg. Dat is niet alleen op te vangen door nieuwe medewerkers te werven, maar vooral ook door de uitstroom van zorgmedewerkers te stoppen. Het is een ontwikkeling die Julian Woudstra al langer ziet. “De zorg kijkt te veel naar de korte termijn. Oneerbiedig gezegd is het vooral gaten vullen, zorgen dat de roosters gevuld zijn. De kwantiteit wint het van de kwaliteit. Daarnaast is scholing van medewerkers ook vooral gericht op vakinhoudelijke kennis.”

En daar laat de zorgsector een kans liggen, vindt Woudstra. Hij ziet dat te veel mensen niet op de juiste plek zitten, ze kunnen er hun ambities niet kwijt. “Door meer aandacht te geven aan de persoonlijke ontwikkeling, help je zorgmedewerkers gericht naar de volgende stap in hun loopbaan.” Met deze gedachte in het achterhoofd startte Julian anderhalf jaar geleden met zijn bedrijf ‘Daad. Zorg voor jou’.
Hij omschrijft de aanpak van Daad als vernieuwend in de zorg. Daad neemt zorgmedewerkers een jaar in dienst en zorgt in die periode voor een intensieve begeleiding in de zoektocht naar de juiste baan, in welke omgeving hij of zij het meest gelukkig wordt en wat nodig is om het beste in de zorgmedewerker naar boven te brengen. “Wij zoeken daar een werkgever bij. Is de keuze na een jaar nog goed, dan leidt dat tot een vast dienstverband. Deze aanpak richt zich dus niet op de korte termijn, maar kijkt juist gericht naar de lange termijn. Dat is beter voor de medewerker, voor de zorgorganisatie, en uiteindelijk ook voor de mensen aan wie zorg wordt verleend.”
Daad is op zoek naar bestaande zorgmedewerkers die een stap willen maken, maar ook naar zij-instromers of herintreders. Daarnaast heeft Daad veel contacten met diverse werkgevers in de zorg. “Met een frisse blik van buiten gaan wij naast de zorgmanager staan. Samen kijken wij naar de opbouw van het zorgteam, vanuit een meer bedrijfskundig oogpunt. Met als basis oprechte interesse in mensen en nieuwsgierigheid naar de kenmerken en het onderscheidend vermogen van de betreffende organisatie. Zo vinden wij de juiste medewerkers.”
De corebusiness van Daad is dan ook niet om overal tijdelijk mensen neer te zetten, maar op lange termijn te zorgen voor een duurzame loopbaan. “Door te zoeken naar de juiste mobiliteit in de zorg behouden wij mensen voor de zorg en maken we anderen buiten de sector enthousiast voor een baan in de zorg.”

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Wij vinden het belangrijk dat jij een passie voor zorg hebt. Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Vacatures

Op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk hier de vacatures!

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Contact

Adres

Lavendelheide 7-1
9202 PD Drachten