"Aandacht voor je eigen ontwikkeling is belangrijk, net als aandacht voor het welzijn van je bewoners"

14 januari 2022
Neem contact opTerug naar blogoverzicht

“Aandacht voor je eigen ontwikkeling is belangrijk, net als aandacht voor het welzijn van je bewoners”

Melissa Hut, hbo-verpleegkundige bij de Zonnehuisgroep in Zuidhorn

Het zorgen voor mensen zit bij Melissa Paulusma-Hut (27) in het bloed. Als hbo-verpleegkundige bij de Zonnehuisgroep in Zuidhorn zet ze zich met hart en ziel in voor het welzijn van haar bewoners. Maar ook haar eigen persoonlijke ontwikkeling vindt ze belangrijk. Samen met Daad vond ze de baan die haar uitdaagt om de komende jaren nog verder te groeien als zorgprofessional.

“Toen ik startte met mijn opleiding HBO-V was ik ervan overtuigd dat ik als verpleegkundige op de kinderafdeling in een ziekenhuis wilde werken. Maar tijdens een stage ontdekte ik al snel dat mijn hart in de ouderenzorg ligt. Al tijdens mijn studie kreeg ik een bijbaan aangeboden bij een zorgorganisatie als Verzorgende IG op de gesloten afdeling voor dementerende ouderen. Die omgeving voelde als thuiskomen.”
“Met mijn diploma op zak ging ik bij dezelfde zorgorganisatie aan de slag als hbo-verpleegkundige. Na twee jaar merkte ik dat ik niet langer op de juiste plek zat. Ik besloot te solliciteren op een vacature kwaliteitsverpleegkundige. Helaas was die functie al vervuld, maar het leverde me uiteindelijk wel iets heel waardevols op.”
“Via deze sollicitatie kwam ik namelijk in contact met Julian van Daad. Ik vertelde over mijn ambities en mijn zoektocht naar meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling binnen mijn baan. Er was gelijk een klik. Al na een aantal weken attendeerde Julian me op de functie als verpleegkundige bij de Zonnehuisgroep in Zuidhorn. De ruimte om mee te denken over mijn nieuwe functie sprak me enorm aan, waarbij mijn functie/rol qua benaming nog onderzocht moet worden.”

“Daad was dat steuntje in de rug dat ik nodig had
om van baan te durven wisselen”

“Julian nam me vervolgens heel veel zaken uit handen. Van de afspraak voor het eerste kennismakingsgesprek bij de Zonnehuisgroep tot aan het regelen van het contract. Dat steuntje in de rug had ik op dat moment echt even nodig om de stap te maken en van baan te wisselen. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heb gehad.”
“In februari 2021 ben ik via Daad gestart met mijn nieuwe baan. In oktober kreeg ik een vast contract aangeboden. Ik haal ontzettend veel energie uit mijn rol als vraagbaak. Ik help collega’s op de werkvloer om te gaan met onbegrepen gedrag van bewoners. Juist die coachende rol past bij me. Daarbij komen de gesprekken met mijn coach goed van pas. Ik presenteer me en communiceer op een manier die bij me past. Ik weet hoe ik overkom op collega’s en kan vanaf een afstandje kijken naar mijn eigen handelen. Zonder die persoonlijke ontwikkelingsgesprekken had ik hier nu niet gestaan.”
“Ik zie om me heen regelmatig mensen in mijn netwerk die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Ik zou iedereen aanraden om in gesprek te gaan met Daad. Zij kunnen je ondersteunen tijdens de zoektocht naar een baan die past bij jouw talenten en wensen. Doe jezelf niet tekort. Aandacht voor je eigen ontwikkeling is net zo belangrijk als aandacht voor het welzijn van je bewoners, weet ik inmiddels uit eigen ervaring.”

“Zonder die persoonlijke ontwikkelingsgesprekken
had ik hier nu niet gestaan”

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Wij vinden het belangrijk dat jij een passie voor zorg hebt. Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Vacatures

Op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk hier de vacatures!

Neem contact op!

Op zoek naar een baan in de zorg? Samen gaan wij kijken naar de juiste plek voor jou!

Contact

Adres

Lavendelheide 7-1
9202 PD Drachten